اجلاس اتاق اصناف تهران با حضور روساي اتحاديه هاي صنفي در حالي برگزار شد که محور بحث ها سانحه ساختمان پلاسکو بود.
به گزارش خبرنگار ما در اين اجلاس علي فاضلي رئيس اتاق اصناف ايران با تسليت به خانواده هاي حادثه ديدگان اين واقعه ناگوار وتلخ تصريح کرد: وضعيت اکثر ساختمان ها در کلان شهرها به خصوص در پايتخت دست کمي از وضعيت ساختمان پلاسکو از لحاظ کمبود امنيت ندارد و اين که گناه اين مسئله به پاي مسئولان و صنوف نوشته شود اصلا عادلانه نيست اما در حق اصناف واقعا بي انصافي شده است .
وي در ادامه افزود: اشکالات اصناف حقوقي است اما با وجود همه مشکلات نمي توان گفت که پلاسکو ظرف مدت سه ساعت چگونه فرو ريخت در اين حادثه تلخ عزيزان زيادي جان باختند و ايثار گران آتش نشاني زبان را از تقدير و تشکر در اين زمينه قاصر ساخته اند.
رئيس اتاق اصناف در ادامه افزود: از روساي اتحاديه هاي صنفي پوشاک، پيراهن دوزان، کشباف و کفاشان دست دوز قدرداني و تشکر مي کنيم .
رييس اتاق اصناف ايران با اشاره به اينکه قدرت و کارافريني صنفي در دولت با توجه به مصوبات هيئت دولت تثبيت شده است گفت: همه مشکلات اصناف در جلسات با دولت حل نخواهد شد اما دخالت در سياستگذاري نظام مديريت شهري از سوي نمايندگان اصناف در شوراي اسلامي شهر راه گشا خواهد بود .
اين مقام صنفي با بيان اين مطلب که تهران شهر امني نيست، تصريح کرد: همه ما اين موضوع را مي دانيم مشغول کسب و کار هستيم اما در واقع به لحاظ ايمني امنيت نداريم .
رييس اتاق اصناف ايران از تشکيل ستاد بازرسي استانداردهاي ايمني واحد هاي صنفي در کشور به رياست رئيس اتاق اصناف ايران خبرداد وگفت: در هراستان اين ستاد تشکيل خواهد شد ودر تهران نيز مسوليت اين ستاد با آقاي خسرو ابراهيمي نيا عضو هيات رييسه اتاق خواهد بود.
ابرهيم درستي نائب رئيس اول اتاق اصناف تهران هم در اين اجلاس در ادامه اين جلسه عنوان کرد: دوگانگي رفتار مراجع دولتي مانع از پيشرفت اصناف شد .
خسرو ابراهيمي نيا نيز در اين اجلاس بر ضرورت اين سازي واحدهاي صنفي تاکيد کرد وگفت: بايد واحدهاي صنفي نسبت به ايمن سازي محل کارشان اقدام کنند ضمن اينکه بيمه واحدها مي تواند يک راهکار مناسب باشد.
همچنيني سيد مهدي سجادي رئيس اتحاديه صنف گرمابه داران تهران به عنوان اولين سخنران پيش ازدستور اجلاس در خصوص افزايش هزينه هاي واحد هاي صنفي عنوان کرد: فعاليت صنف ما همطراز مساجد بود. اما اکنون تنها قشر ضعيف جامعه از اين واحد ها استفاده مي کنند و به همين منظور از دولت تقاضاي حمايت داريم. زيرا در حال حاضر گرمابه هاي تهران تنها ميزبان گور خواب ها است.
وي در خصوص انتخابات شوراي اسلامي شهر هم گفت: در دوره هاي قبلي تجربه هاي تلخي را پشت سر گذاشتيم اگر اصناف قصد شرکت دارد بايد با قدرت شرکت کند.
حجت خليل ارجمندي رئيس اتحاديه فروشندگان مواد شيميايي هم به عنوان دومين سخنران پيش از دستور گفت: چندين سال است که در طرح انتقال از شهر قرار داريم . متاسفانه طرح هايي که براي اتحاديه ها در نظر گرفته مي شود هيچ کدام به اطلاع اتحاديه نمي رسد
وي در ادامه افزود: در بسيياري موارد از کسبه بازار براي اجراي طرح هاي شهرداري دعوت مي شود اما اتحاديه ها را دعوت نمي کنند شهرداري بنا به سليقه خود با واحد هاي صنفي برخورد مي کند
اين مقام صنفي در ادامه افزود: اميد مي رود که تا پايان سال جاري بلاتکليفي اعضاي اتحاديه مشخص شود 200 واحد هيچ گونه اقدامي نکردند ولي در سطح شهر در حال فعاليت هستند.
وي اضافه کرد: مابسياري از اتحاديه هاي صنفي داراي فعاليت همگن هستيم. ولي درحال حاضر دارند چهار چوبي براي واحد هاي صنفي تعريف مي کنند که در صورت اجراي اتحاديه هاي ديگر دچار مشکل مي شوند.
سيد مهدي کشاورزي رئيس اتحاديه انبار دار ها ي تهران هم گفت: در تهران سراهايي وجود دارد که در صورت بروز حادثه اتفاقاتي ناگوار تر از پلاسکو رخ خواهد داد در بار انداز ها مواردي ديده مي شود که بسيار قابل تامل است