کد مطلب : 20086 تاریخ مطلب : 1396/06/26 منبع : روزنامه تفاهم

سلامت مردم زير تيغ نان‌هاي بدون سبوس

رئيس دفتر بهبود تغديه وزارت بهداشت از کاهش 18 تا 21 درصدي سبوس در آردهاي نانوايي خبر داد و اظهار کرد: اين اقدام بر سلامت مردم تأثيرات منفي زيادي دارد.

زهرا عبداللهي در گفتگو با ايسنا، با اشاره به کاهش سبوس موجود در آردهاي مخصوص نانوايي، بيان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در چند سال اخير مقدار بيشتري از آرد، سبوس مي گيرد؛ يعني آردها سفيدتر شده اند و مردم نان کاملا سفيد مي خورند. اين اقدام مي تواند به مشکلاتي مانند اضافه وزن، ديابت و بيماري هاي قلبي دامن بزند. وي افزود: تا چند سال گذشته، ميزان سبوس موجود در آردها در حد استاندارد بود؛ يعني نان سنگک هفت درصد يا تافتون حداکثر 15 درصد سبوس  گيري مي شد، اما در حال حاضر، وزارت صنعت، معدن و تجارت از تمام آردها 18 تا 21 درصد سبوس گيري مي کند؛ در نتيجه اين آرد فقط براي استفاده در قنادي ها مناسب است. کارخانه هاي آرد نيز آرد سفيد و تصفيه شده به نانوايي ها مي دهند و از طرف ديگر سبوس را به صورت فله اي و جداگانه به نانوايي  ها مي  فروشند. در حالي که اين سبوس قابل مصرف نيست، اما نانوايي ها آن را با نان مخلوط مي  کنند و گران تر مي فروشند. عبداللهي با اشاره به پيگيري اين موضوع از طريق کميته فني بهبود کيفيت گندم، آرد و نان، تأکيد کرد: بايد ميزان سبوس نان ها از مقدار فعلي بيشتر شود؛ چون سلامت مردم با مصرف نان سفيد و آرد تصفيه شده به خطر مي افتد. علاوه بر اين موضوع، در جلسات خود با اتحاديه نانوايان، وزارت صنعت، معدن و تجارت، پژوهشکده غله و نان و سازمان هاي غذا و دارو و استاندارد، موضوع ميزان نمک موجود در نان نيز پيگيري مي شود. رئيس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت با اشاره به سرانه مصرف روزانه 310 گرم نان در ايران، بيان کرد: نان به عنوان قوت غالب مردم 40 تا 50 درصد انرژي و پروتئين مورد نياز روزانه و همچنين کلسيم، آهن، فسفر و ويتامين هاي گروه "ب" را تأمين مي کند؛ به همين دليل بايد کيفيت مناسبي داشته باشد تا ارزش غذايي آن حفظ شود. استفاده از جوش شيرين در تهيه نان باعث مي شود عمل تخمير اتفاق نيفتد؛ در نتيجه املاح دو ظرفيتي مانند آهن و روي جذب بدن نمي شوند. اين روند کمبود آهن، پوکي استخوان و ... را به دنبال دارد. وي تصريح کرد: ميزان نمک موجود در نان بر اساس استاندارد تعريف شده در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي بايد يک درصد و کمتر از آن باشد.
نیمتا روزنامه های کثیرالانتشار کشور