کد مطلب : 7137 تاریخ مطلب : 1395/11/09

کالاي قاچاق، کالاي قاچاق است

کالاي قاچاق، يعني کالايي فاقد هرگونه کنترل و نظارتي که مي‌تواند سلامت جسمي و روحي مصرف‌کننده و سلامت اقتصادي جامعه را تامين نمايد.

کالاي قاچاق، کالاي قاچاق است. اين جمله حاوي ويژگيهايي است که کالاي سالم، هم از نظر سلامتي و هم از بعد اقتصادي را از کالاي ناسالم جدا ميکند. وقتي بر کالايي برچسب قاچاق ميخورد، تمامي مضرات و خساراتي که از کالايي غيرمجاز و ناشناخته ناشي ميشود، بر آن مترتب ميگردد.
کالاي قاچاق، يعني کالايي فاقد هرگونه کنترل و نظارتي که ميتواند سلامت جسمي و روحي مصرفکننده و سلامت اقتصادي جامعه را تامين نمايد. همگان اذعان داريم که کالاي قاچاق ممنوعه، همانند مشروبات الکلي به دليل ممنوعيت شرعي امحا ميگردد. به اعتقاد فقها، يکي از دلايل ممنوعيت فقهي آن، آسيبرساني به جسم و روان انسان است. وقتي که چنين علتي ساير کالاهاي قاچاق، اعم از لوازم آرايشي و بهداشتي و يا دارو و حتي لوازم خانگي، را شامل شود، آيا امحاي آنها معقولانه و منطقي به نظر نميرسد؟
از سوي ديگر، در تمام تبليغات و هشدارها به مصرفکنندگان در خصوص کالاي قاچاق، هميشه مضرات مورد اشاره، يادآوري ميشود. چطور ميشود که کالاي قاچاق تا زماني که کشف و ضبط نشده است براي جامعه زيانبار تلقي ميگردد، اما به محض اينکه کشف شد و در اختيار مبارزين با قاچاق کالا قرار گرفت، مضر بودن آن منتفي ميشود و به گونهاي تطهير مييابد؟!
وقتي جامعه از عدم امحاي برخي کالاهاي قاچاق به هر طريقي مطلع شود، قطعا اولين سرمايهاي که از دست ميرود اعتماد مصرفکننده نسبت به روند و متوليان مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهد بود. حفظ سرمايه اجتماعي نيازمند هماهنگي ميان عمل و نظر و پيروي از قانون است.

نیمتا روزنامه های کثیرالانتشار کشور