صفحه اصلي
درباره اتحاديه
چارت سازماني اتحاديه
وظايف و اختيارات
رسته هاي تحت پوشش
هيئت مديره اتحاديه
تاريخچه شهرستان
پايگاه هاي مرتبط
آمار ساليانه
پروانه کسب
مدارک صدور پروانه کسب
ثبت نام پروانه کسب
استعلام شناسه صنفي
مراحل صدور پروانه اشخاص حقيقي
مراحل صدور پروانه اشخاص حقوقي
مراحل تمديد پروانه دائم حقيقي
مراحل تبديل پروانه اشخاص حقوقي
مراحل تبديل پروانه اشخاص حقيقي
مراحل تمديد پروانه دائم حقوقي
قوانين و مقررات
قانون نظام صنفي
آيين نامه ها
ضوابط رسته ها
قوانين بهداشت
فرم ها
مباشر
وکالت نامه
رضايتنامه
قرارداد اجراي مراسم
فرم اعلام وضعيت و نظر سنجي واحد صنفي
خدمات الکترونيکي
پرداخت حق عضويت آنلاين
ليست اعضاء اتحاديه
ورود به پنل اعضاء
تماس با اتحاديه
ارسال آناليز
شکايات
ثبت پرسنل
استعلام کارت بهداشت
استعلام نام واحد
ليست اعضاء اتحاديه
اخبار اتحادیه
اخبار اصناف
اعضاء برتر ماه
تعرفه حق عضویت
معرفی محصولات
گالری تصاویر
مقالات
نکات آموزنده
کد مطلب : 33370
تاریخ مطلب : 1397/07/22
منبع : فرصت امروز
ایمیل مطلب
پرینت مطلب
گزارش «فرصت امروز» از سرمايه گذاري و فعاليت در حرفه کافي شاپ داري / تنوع ، مشتري مي آورد
اطلاعات در راه اندازي کسب و کار
کافهنشيني در ايران سابقهاي طولاني دارد و حضور در اين مکانها که گاه حکم تفريح و تمدد اعصاب را دارد و گاه جاي بحث و جلسه و اظهار نظر، از ديرباز در شهرهاي بزرگ رواج داشته است. اين واحدهاي صنفي ميتوانند کاربردهاي مختلفي داشته باشند و بنا به خدماتي که ارائه ميدهند طيفهاي مختلفي از مردم را به پشت ميزها ميکشانند.
کافهنشيني، در معنايي که امروز در زبان ما و در بخشي از جامعه شهري اغلب تحصيلکرده، دانشجو، روشنفکران و دانشگاهيان ما جا افتاده است، لزوما ربطي به مفاهيمي چون قهوهخانه يا پاتوق ندارد.
روزانه عده زيادي از اقشار مختلف مردم براي وقت گذراني و استراحت از فعاليتهاي روزمره به اين مکانها ميروند تا چند دقيقهاي بهدور از استرس و تقلا، نفسي چاق کنند و مختصري آرامش را در جوار ديگران تجربه کنند. براي بررسي بيشتر اين شغل و سرمايهگذاري در اين حرفه لوکس و شيک با يکي از کافهدارهاي جوان تهران به گفتوگو نشستهايم.
نيما مرتضوي پنج سال است که در اين حرفه مشغول به کار است و يک کافه جمعوجور را واقع در يکي از ميدانهاي اصلي تهران اداره ميکند. نيما مديريت بازرگاني خوانده و در کنار کار کافهاش حسابداري هم ميکند. مرتضوي بر اثر اتفاق وارد اين حرفه شده ولي تا به حال در آن ماندگار شده و به کسبوکارش ادامه ميدهد و از شرايط کارياش راضي به نظر ميرسد.
وي در مورد نحوه کارش ميگويد: رونق کار کافه رابطه مستقيمي با خود گرداننده دارد. فضايي که در يک مغازه حاکم است در فروش، کاسبي و جلب مشتري تأثيرگذار است. مشتري که وارد ميشود يک جاي آرام، دنج و بدون سروصدا ميخواهد تا در مدتي که در اينجا حضور دارد مختصري استراحت کند، دو ورق کتاب يا روزنامه بخواند و خلاصه روبهراه شود و برود دنبال کارش. کافه و کافيشاپ جايي براي تفريح، تمدد اعصاب، دورهم بودن، استراحت و فراغت از کارهاي روزانه و مانند اينهاست.
وي در اين باره به نکته جالبي اشاره ميکند و فرق بين کافه و کافيشاپ را ميگويد. کافه با کافيشاپ فرق دارد. اين را کمتر کسي ميداند؛ حتي کساني که خودشان سالهاست در اين کار هستند به درستي نميدانند که اين دو با هم فرق دارند و همه را يکي حساب ميکنند.
کافه مخصوص صرف نوشيدنيهاي گرم و سرد، انواع آبميوه و بستني و تنقلات و خوراکيهاي سبک مثل کيک و کلوچه و چيپس است. اما در کافيشاپ غذاي گرم و سرد هم سرو ميشود و فضاي آن از کافه بزرگتر است. انواع پيتزا، پاستا و اسنک در کافي شاپ عرضه ميشود. کافه بيشتر براي خلوت کردن و ملاقاتهاي شخصي است، درست برخلاف کافيشاپ که تعداد بيشتري دور هم جمع ميشوند و بيشتر مراسمهايي مانند جشن تولد، مراسمهاي اداري و... در آن برگزار ميشود.
البته محدوديت خاصي در اين باره وجود ندارد و خيلي از کافههاي بزرگ هم از اين گونه برنامهها دارند و از قبل جا رزرو ميکنند. مدلهاي ديگري هم وجود دارند که به آنها کافه – رستوران ميگويند و خيلي هم زياد نيستند، چون جا و مکان زيادي ميخواهند و راهاندازياش پول زيادي ميخواهد. به همين دليل خيلي سراغ کافه – رستوران نميروند و به همان کافه و کافيشاپ بسنده ميکنند.
کار و کاسبي
اين کافهدار جوان و باسليقه در مورد شرايط کار و فعاليت ميگويد: اين صنف مشتري دائم و هميشگي دارد و ربطي به رکود بازار و گراني و تورم سالانه کشور ندارد. کسي که کافه ميرود به قول گفتني اهل آن آست و کافهنشيني جزيي از برنامههاي روزانه يا هفتگياش است.
بيشتر کساني که مشتري ما هستند آخر هفتهها روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه بيشتر مراجعه ميکنند و در اين دو روز سرمان خيلي شلوغ است. مغازه مرتضوي در يکي از پاساژها واقع شده، 34 متر مساحت دارد که گاهي اوقات جا براي مشتريها کم ميآورد. او در مورد اقبال به يک واحد کافيشاپي ميافزايد: کسي که قصد فعاليت در اين کار را دارد، بايد همه جوانبش را بسنجد.
تهيه مغازه از همه چيز واجبتر است. کافه بايد در جايي قرار داشته باشد که بورس باشد. مثل چهارراه وليعصر و حوالي اطرافش که بيشتر واحدهاي صنفي اين شغل در آن واقع هستند. بعد از آن متراژ آن است که بايد حداقلها را داشته باشد. مطابق قانون نظام صنفي حداقل فضا براي کافه و بستني بايد 14 متر باشد، در غيراين صورت جواز کسب صادر نميشود.
پس ابتدا بايد جا و مکان مناسب با اندازه کافي را در نظر گرفت. بعد از آن به دکوراسيون و لوازم و ادوات لازم ميرسيم. مهمترين اقلام مورد استفاده در اين حرفه ميز و صندلي و دستگاههاي قهوهساز، فر و مخلوطکن است. وسايل بلوري و شيشهاي هم جزو وسايل کار هستند. قهوه جوش يکي از مهمترين وسايل اين کار است. قيمت اين دستگاهها که بيشتر ايتاليايي هستند، بين 6 تا 200 ميليون تومان متغير است.
قهوهسازهاي تک کروپ ارزانتر هستند و دست دوم آنها را هم با 4 ميليون تومان ميشود پيدا کرد. دستگاههاي بزرگ 8 کروپ با 4 شيرجوش حدود 200 ميليون قيمت دارند و مخصوص واحدهاي بالاي 100 متر با مشتري روزانه 400 – 500 نفر است.
ميز و صندلي از واجبات اين کار است. الان صندليهاي مخصوص براي اين کار بين 55 تا 250 هزار تومان در بازار موجود است. يک مغازه 40 – 50 متري بين 20 تا 25 صندلي و 6 تا 80 تا هم ميز لازم دارد. اين تعداد ميز و صندلي 5/5 تا 8 ميليون تومان آب ميخورد.
وسايل ديگر شامل ليوانهاي گيلاس، کاپ قهوه فرانسه، کتپ اسپرسو، فنجان قهوه، ماگ، کاسه، بشقاب، پيشدستي و سرويس سرو غذا براي غذاهاي حجيم و گرم است. ضمن اينکه بايد چاقوها را هم اضافه کنيم که چاقو و چنگال کيکخوري با غذا خوري فرق دارد و پهنتر است.
مواد مصرفي
کافه آقاي مرتضوي روزانه بين 50 تا 65 نفر را در خودش ميبيند که از اين تعداد 90 درصد دائمي هستند. ماهانه بين 3 تا 5 ميليون درآمد دارد. 60 تا 65 درصد از اين مبلغ سود است که در بعضي از ايام مثل تابستانها يا ايام مذهبي مانند ماه رمضان بالا و پايين ميشود. مقدار بستني مصرفي اين واحد هفتهاي 12 تا 15 کيلوگرم است. در انتها بايد اضافه کنيم که براي يک واحد کافيشاپي معقول با 30 تا 45 متر چيزي حدود 70 تا 85ميليون تومان سرمايه لازم است.
آخرین اخبار
عدم بکارگيري اتباع بيگانه
انتخاب مرجع نماينده ماليات جهت حل اختلاف
گزارش تصويري جلسه بررسي مشکلات با اسنپ فود
کارت بهداشت
نحوه ثبت نام سامانه جامع تجارت
الزام قانوني به صدور صورتحساب الکترونيک توسط واحد هاي صنفي
اطلاع رساني به واحد هاي صنفي جهت انتخاب نماينده بند (3)ماده (244)قانون ماليات هاي مستقيم
اصلاح قانون نظام صنفي
تغيير و تحول هيات مديره اتحاديه
رحلت امام خميني تسليت باد
تسليت شهادت رئيس جمهور
عوارض تابلو
گزارش عملکرد اتحاديه در سال 1402
نوروز1403 مبارک باد
اعياد شعبانيه مبارک باد
عيد مبعث مبارک
ماه رجب مبارک
تبريک روز زن و مادر
تاسوعا و عاشوراي حسيني تسليت باد
يک صد و هفدمين اجلاسيه شوراي عالي استاندارد با رياست رئيس جمهور در راستاي ماده 34 قانون تقويت و توسعه نظام استاندار يکصد و هفدمين اجلاسيه شوراي عالي استاندارد با حضور رئيس جمهور برگزار شد
رسته هاي شغلي تهيه غذا و کافه تريا شامل ارزش افزوده شدند
اظهارنامه مالياتي و فرم تبصره ماده 100و نحوه ارسال
تمديد مهلت تسليم اظهارنامه هاي مالياتي اصناف در انتظار تصويب سران قوا
رونمايي از پوستر روز ملي اصناف پوستر روز ملي اصناف (1 تير 1402) با حضور اصحاب رسانه در اتاق اصناف ايران و توسط حسين طاهر محمدي، رئيس اتاق اصناف ايران رونمايي شد
رئيس اتاق اصناف ايران در نشست شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي مطرح کرد؛
حسين طاهرمحمدي رئيس اتاق اصناف ايران شد
رحلت امام خميني تسليت باد
آخرین مطالب سایت
عدم بکارگيري اتباع بيگانه
انتخاب مرجع نماينده ماليات جهت حل اختلاف
گزارش تصويري جلسه بررسي مشکلات با اسنپ فود
کارت بهداشت
نحوه ثبت نام سامانه جامع تجارت
الزام قانوني به صدور صورتحساب الکترونيک توسط واحد هاي صنفي
اطلاع رساني به واحد هاي صنفي جهت انتخاب نماينده بند (3)ماده (244)قانون ماليات هاي مستقيم
اصلاح قانون نظام صنفي
تغيير و تحول هيات مديره اتحاديه
رحلت امام خميني تسليت باد
تسليت شهادت رئيس جمهور
عوارض تابلو
گزارش عملکرد اتحاديه در سال 1402
نوروز1403 مبارک باد
اعياد شعبانيه مبارک باد
عيد مبعث مبارک
ماه رجب مبارک
تبريک روز زن و مادر
حبيب خدا
تاسوعا و عاشوراي حسيني تسليت باد
يک صد و هفدمين اجلاسيه شوراي عالي استاندارد با رياست رئيس جمهور در راستاي ماده 34 قانون تقويت و توسعه نظام استاندار يکصد و هفدمين اجلاسيه شوراي عالي استاندارد با حضور رئيس جمهور برگزار شد
رسته هاي شغلي تهيه غذا و کافه تريا شامل ارزش افزوده شدند
اظهارنامه مالياتي و فرم تبصره ماده 100و نحوه ارسال
تمديد مهلت تسليم اظهارنامه هاي مالياتي اصناف در انتظار تصويب سران قوا
رونمايي از پوستر روز ملي اصناف پوستر روز ملي اصناف (1 تير 1402) با حضور اصحاب رسانه در اتاق اصناف ايران و توسط حسين طاهر محمدي، رئيس اتاق اصناف ايران رونمايي شد
رئيس اتاق اصناف ايران در نشست شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي مطرح کرد؛
حسين طاهرمحمدي رئيس اتاق اصناف ايران شد
نیمتا روزنامه های کثیرالانتشار کشور